Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia Download (.pdf, eBook, ePUB)

Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia este cel mai probabil una dintre cele mai bune carti din categoria sa. Pe langa o mica descriere si cateva pareri personale, va voi arata in randurile ce urmeaza si de unde puteti face rost de ea pentru cazul in care doriti sa o aveti in colectia voastra 🙂

Vezi cartea online aici
cartea Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia pdf

Cartea: Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia
Editura: Polirom
Categoria: Biografii, memorii, jurnale

Cauta cartea in format digital

Descrierea cartii Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia:

Aceasta este descrierea cartii, prezentate pe carturesti.ro, unul din magazinele pe care-l recomandam in cazul in care doriti sa o cumparati si nu sa o downloadati de pe Internet.

Editie ingrijita, studiu introductiv, tabel cronologic, note si glosar de Leonidas Rados Reunite pentru prima data in volum, memoriile lui V.A. Urechia reconstituie imaginea societatii romanesti din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. In pagini pline de savoare, amintirile din viata de familie si din calatoriile in strainatate se intretes cu episoade din istoria autohtona sau europeana. Urechia descrie marile evenimente la care este martor – detronarea lui Mihai Sturdza, ocupatia austriaca, venirea regelui Carol I, intrarea armatei rusesti in tara, unirea principatelor – si schiteaza portretele personalitatilor istorice si culturale ale vremii, intre care Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu, I. Bratianu sau C.A. Rosetti. Cel care si-a inchinat intreaga viata culturii ne ofera astfel o marturie pretioasa despre o epoca in care destinul Romaniei si-a schimbat dramatic cursul. ‘Rolul principal al lui V.A. Urechia este acela de pionier, de deschizator de drumuri in cultura romana, de pe urma caruia au profitat din plin generatia sa si cele ulterioare. Demersul de fata poate fi considerat si o incercare de reconfigurare a dimensiunii carturarului, de a-l face mai bine receptat de cercetatori si de publicul larg.&’ (Leonidas Rados)

De unde se poata downloada Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia?

In primul rand, va aduc la cunostinta faptul ca download-ul cartilor (si altor materiale supuse drepturilor de autor) si altor materiale supuse drepturilor de autor este ilegala. Asadar, daca intentionati sa downloadati cartea Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia in loc sa o cumparati in format digital (pdf, ePUB formatul Kindle, sau alt format digital) o faceti pe riscul vostru.

Vezi cartea online aici

De asemenea, iti recomand sa arunci o privire peste oferta celor de la carturesti.ro unde cartea Din tainele vietei. Amintiri contimporane 1840-1882 | V.A. Urechia costa doar 43.3 lei.